Aktuální cena elektřiny - kde ji zjistit

Povědomí o cenách energií je výhodou každé domácnosti, která se snaží každoročně ušetřit. Jak ale cena vzniká, co ji ovlivňuje a jaký je rozdíl mezi neregulovanou a regulovanou částí ceny? Na to se podíváme podrobněji, stejně jako na aktuální dění na trhu s elektřinou.

  • 8. dubna 2024
bulb

Aktuální cena elektřiny - kde ji zjistit

main-article
bulb
main-article

Cena elektřiny na burze: Jak se projevuje na faktuře?

Cena elektřiny na burze znatelně kolísá podle poptávky a energetické situace ve světě, a tím se mění i její cena pro koncové zákazníky. Jak ale přesně burza ovlivňuje vaši výši záloh i konečné vyúčtování a co všechno cena elektřiny obsahuje? Po přečtení našeho článku budete znát odpověď.

  • 20. března 2024
bulb
main-article

Spotové ceny na trhu: Jaké jsou záludnosti?

Spotový trh s elektřinou má několik výhod, ale i nevýhod. Tou hlavní je transparentnost, tedy možnost ověření cen. Nevýhodou je však jejich proměnlivost oproti klasickým tarifním ceníkům dodavatelů energie. Jak se ve spotových cenách vyznat a jak je získat? Na to vám odpovíme v tomto článku.

  • 12. dubna 2023
bulb
main-article

Světlo na konci tunelu? Cena elektřiny na burze prudce klesá

Krátkodobé ceny elektřiny na burze se prudce propadají. Zatímco ještě počátkem prosince vystoupaly až k 400 eurům za MWh, nynější cena se pohybuje kolem 80 - 90 euro za MWh.

  • 3. ledna 2022
bulb
main-article

Záporné ceny elektřiny devastují trh, řešení ale existují

Záporné ceny elektřiny na burze už nejsou jen ojedinělým fenoménem, ale dochází k nim stále častěji. Česká distribuční síť proto může být bez investic v ohrožení.

  • 4. srpna 2020
bulb
main-article

Cena silové elektřiny: Poznejte, jak se vyvíjela

Cena silové elektřiny od roku 2021 výrazně kolísá, i když má v současnosti stále klesající tendenci. Jak se ve vývoji na trzích s elektřinou vyznat, aby na tom vaše domácnost netratila? Podíváme se, jaká byla cena silové elektřiny v minulosti a jaká je nyní.

  • 22. června 2020

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru