Jak na přepis energií při změně odběratele? Poradíme, jak postupovat

Stěhujete se, pronajímáte byt, kupujete nemovitost, anebo rozplétáte dědické závazky? Když si sbalíte kufry a přesunete se o dům dál, elektroměr si s sebou do zavazadla vzít nemůžete. V těchto případech musí starý i nový odběratel vyplnit pár lejster, aby odběrné místo neskončilo při nedbalém přepisu energií v černém odběru. Na co nesmíte zapomenout při převodu elektřiny na nového majitele?

  • 12. července 2023
bulb

Jak na přepis energií při změně odběratele? Poradíme, jak postupovat

main-article
bulb
main-article

Pronájem: Proč je přepis energií na nájemníka výhodnější pro obě strany?

Jste v nájmu a chcete snížit náklady na energie změnou dodavatele? Nebo naopak pronajímáte byt a hrozíte se placení dluhů na elektřinu za nájemníka, po kterém se najednou slehla zem? Přepis platby energií na nájemce se vyplatí jak pro majitele bytu, tak pro jeho nájemníka. Podívejte se, jakým ošidným situacím tak můžete zabránit.

  • 8. července 2020
bulb
main-article

Energie v nájmu: Kdy se vyplatí přepis na nájemce?

Bydlení v nájmu se stává zejména ve větších českých městech jedinou možností, jak si najít cenově dostupné „bydlo“ pro mnoho lidí. Zatímco při placení nájemného jsou pravidla pro nájemce i pronajímatele vcelku jasná, když jde o platbu za energie, nabízí se více možností, jak situaci řešit. Kdo vydělá na přepsání energií na nájemce a jaké pasti taková dohoda skrývá pro majitele bytu či nemovitosti?

  • 2. ledna 2020

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru